Počela proizvodnja u Savi

Bez autora
Jun 15 2010

U Prehrambenoj industriji "Sava Bijeljina" pokretanjem pogona za preradu graška juče je zvanično počela proizvodnja. Preduzeće, koje je krajem prošle godine za dva miliona maraka kupio biznismen Milorad Krstić, do kraja septembra radiće u punom kapacitetu. Poslije sezonske prerade 450 tona graška, počeće i prerada višnje. Prerada graška rezultat je ugovora sa Poljoprivrednim dobrom "Semberija". U toku je kompletiranje linije za višnje, a poslije toga u "Savi" će se prerađivati krastavci i ostale kulture. Na jesen će biti kompletirano svih osam autonomnih linija, kako bi "Sava Bijeljina" bila u pogonskom kapacitetu za preradu oko 12.000 tona. Vlada Republike Srpske dala je značajnu podršku ovoj prehrambenoj industriji, tako što je pomogla da se izvrši privatizacija.

Počela proizvodnja u SaviU Prehrambenoj industriji "Sava Bijeljina" pokretanjem pogona za preradu graška juče je zvanično počela proizvodnja.

Preduzeće, koje je krajem prošle godine za dva miliona maraka kupio biznismen Milorad Krstić, do kraja septembra radiće u punom kapacitetu.

Pomoćnik direktora "Save Bijeljina" Dragomir Ljubojević kazao je da će poslije sezonske prerade 450 tona graška, početi i prerada višnje.

- Prerada graška rezultat je ugovora sa Poljoprivrednim dobrom "Semberija". U toku je kompletiranje linije za višnje, a poslije toga u "Savi" će se prerađivati krastavci i ostale kulture - rekao je Ljubojević i dodao da će na jesen biti kompletirano svih osam autonomnih linija, kako bi "Sava Bijeljina" bila u pogonskom kapacitetu za preradu oko 12.000 tona, javila je Srna.

Poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Milica Marković, koja je prisustvovala zvaničnom početku proizvodnje u "Savi", podsjetila je da je Vlada Republike Srpske dala značajnu podršku ovoj prehrambenoj industriji, tako što je pomogla da se izvrši privatizacija.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić izrazio je uvjerenje da će ova prehrambena industrija "stati na noge" i da će poljoprivredni proizvođači imati kome da prodaju svoje proizvode.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik